Inštalácia Systému

Myšlienka vŕtania cez stenu vášho domu, kvôli napájacím káblom kamerového systému sa môže zdať obtiažna a skľučujúca, avšak s trochou informácií môžete zistiť, že je to pomerne jednoduché aj zábavné.

1. Nájdenie správneho miesta pre vaše kamery

Jedno z najvhodnejších a tiež najvyužívanejších miest je miesto, kde strecha presahuje cez stenu domu. Prečo?

  1. V tomto mieste je kamera dobre chránená pred prírodnými vplyvmi ako sú napríklad vietor, dážď, námraza,....
  2. Kamera, ktorá je umiestnená pod strechou je tiež menej nápadná a pomerne vysoko, preto ju vandali len ťažko poškodia.
  3. Do tohto miesta tiež môžete priviesť kabeláž (napájanie a prenos obrazu), ktorá nebude príliš viditeľná a Váš dom nestratí na kráse
  4. Kamery, ktoré sú umiestnené vyššie, dokážu monitorovať väčší priestor a tak máte väčší prehľad o dianí okolo vášho domu.

Aj napriek týmto radám je umiestnenie kamier úplne v réžii majiteľa domu. Najdôležitejším však je, aby kamery monitorovali presne tú časť domu alebo pozemku, ktorú monitorovať potrebujete

 

2. Kabeláž

 

    1. Najlepším riešením je použiť priemyselný štandard, RG59 siamský Kábel. Jedná sa o typ kábla ktorý slúži na spustenie CCTV nainštalovať. Tento kábel sa skladá z jedného video kábla a jedného napájacieho kábla (pozitívne a negatívne), odtiaľ meno siamský.
    2. Teraz je potrebné nájsť bod vstupu z vonkajšej strany domu k vnútornej strane. Väčšina domácností má podkrovie, ktoré je skvelým miestom na spustenie svojej RG59 linky do domu .
    3. V podkroví , určiť jedno miesto pre DVR/NVR a monitor , kde bude umiestnený.
      Prineste všetky RG59 linky do tej miestnosti v podkroví. • Ak ste zakúpili RG59 kábel s pripojením BNC už pripojených k linke potom na tomto mieste ho pripojte k DVR/NVR. Ak ste si zakúpili hromadné role RG59 bez prípojok budete musieť zakúpiť pripojenie BNC spojky a pripojiť každý koniec, potom ho pripojte k DVR/NVR.
    4. Pokiaľ ide o napájanie , máte dve možnosti. Môžete spustiť každé elektrické vedenie zvlášť do zásuvky (s použitím prasacieho chvostíka) a AC adaptér.
    5. Môžete získať napájací box kde zapojíte všetky elektro vedenia do siete a odtiaľ budete mať len jedno elektro vedenie, ktoré povedie do zásuvky.
    6. Teraz, keď máte svoje video a elektrické vedenie pripojené všetko, čo potrebujete urobiť, je prepojiť DVR/NVR a pripojiť monitor k DVR/NVR (samozrejme aj monitor potrebuje energiu).
    7. Opäť platí , že to môže byť ľahké a zábavný projekt , akonáhle ste vyzbrojení so správnymi informáciami .
 

Odporúčané kamerové sety

Späť do obchodu