Bezpečnostné kamery s kompresiou H.265+

 

Nový rad 4K bezpečnostných kamier Securia Pro je vybavený schopnosťou kompresie videa H.265+ (známa aj ako HEVC+). V kombinácii s jedným z našich 4K bezpečnostných záznamníkov, ktoré sú schopné prijímať tento typ kódovania, môžete očakávať tieto hlavné výhody:

 

Menšie veľkosti súborov

Bezpečnostná kamera s kódovaním H.265+ dokáže odoslať menšie veľkosti súborov do NVR bez straty kvality videa 4K.

Dlhšia doba záznamu

Kompresia videa H.265+ umožňuje nášmu 4K NVR nahrávať dlhší čas, než bude musieť prepísať staršie nahrávky.

Kvalita vzdialeného sledovania

Sledujte živé video vo vysokej kvalite na svojom inteligentnom zariadení. H.265+ ponúka vylepšený výkon siete pre vzdialené sledovanie.

 

Čo je H.265+?

HEVC+ znamená High Efficiency Video Coding. HEVC, inak známa ako H.265+ alebo MPEG-H Part 2, je nová technológia kompresie videa. Jej cieľom je ponúknuť rovnakú úroveň kvality obrazu ako jej predchodca Advanced Video Coding, alebo H-265 (AVC - H.264), ale s oveľa menším množstvom dát a oveľa nižším bitrate (množstvo dát potrebné na zakódovanie videa).

 

Vnútrorámcové kódovanie

Tento typ kódovania v podstate zahŕňa porovnanie medzi predchádzajúcimi a budúcimi snímkami s aktuálnym rámcom. Pri kódovaní H.264 bol obraz rozdelený na malé bloky 16 x 16 pixelov. V kódovaní H.265 však tieto bloky už nie sú vymedzené v tejto veľkosti. Namiesto toho sa môžu pohybovať od 8 x 8, 16 x 16, 32 x 32 alebo 64 x 64 pixelov. Každý z týchto blokov porovnáva svoju skupinu pixelov s novou skupinou pixelov pri postupe snímky. Ak je väčšina pixelov prakticky rovnaká, potom sa údaje z pôvodného bloku interkódujú do nového rámca. To znamená, že v údajoch budú uložené iba pixely, ktoré sa zmenili.  

 

Medzirámcové kódovanie

Kódovanie videa H.265 tiež znížilo množstvo údajov uložených prostredníctvom kompresie medzi snímkami. Je to podobné kompresii medzi snímkami, ale namiesto toho, aby sme sa pozerali na podobnosti medzi predchádzajúcimi a budúcimi snímkami, kompresia v rámci snímky hľadá podobnosti v rámci tej istej snímky. H.265 kódovanie má 35 rôznych režimov intra-predikcie (v porovnaní s 9 v AVC). Tieto predikčné režimy umožňujú kódovaniu matematicky generovať niektoré hodnoty pixelov namiesto ich uloženia.

  

Ako H.265+ funguje?

Bezpečnostné kamery s kódovaním H.265+ značky Securia Pro zachytia najskôr nespracované zábery. Potom spracujú tento záznam (jas, kontrast, farby), zakódujú ho v kompresii H.265+ a odošlú ho cez sieť do sieťového videorekordéra. Naše NVR H.265+ potom prijme a spracuje video s používateľskými nastaveniami (ako sú nižšie rozlíšenia alebo špecifické obnovovacie frekvencie).

 

 

H.264 vs H.265 vs H.265+

Kódovanie H.265+ vám môže ušetriť až 50 – 80 % úložného priestoru. Nižšie uvedená tabuľka znázorňuje priemerné množstvo úložného priestoru využívaného troma rôznymi bezpečnostnými kamerami – jednou s AVC / H.264,  jednou s HEVC / H.265 a ďalšou s H.265+ – nepretržite zaznamenávajúce 1 mesiac v rozlíšení 1080p HD (15 snímok za sekundu).

 

 

Späť do obchodu