Ako vybrať kameru do predajne?

Nie nadarmo sa hovorí, že kamera do predajne je základom pre bezpečný chod podnikania. Odhaliť ňou viete nielen zlodejov a vandalov, ale aj nevhodné správanie zamestnancov. Pri výbere kamerového systému pre vašu prevádzku by ste mali brať do úvahy viacero faktorov.

Aké veľké sú vaše priestory? Koľko rôznych uhlov potrebujete zachytiť, aby ste pokryli všetky miesta? V neposlednom rade je dôležité zvoliť správny model kamier, ktorý bude po stránke technických parametrov vyhovovať vašim požiadavkám.

Oplatí sa IP kamera do predajne?

Kamerové systémy sa rozdeľujú na dva druhy – IP a analógové (CCTV). Kým v minulosti bola v rámci predajní obľúbená najmä CCTV technológia, v dnešnej dobe už ide do úzadia. Vytláčajú ju práve IP kamery, ktoré prinášajú viacero benefitov – predovšetkým jednoduchšie zapojenie, neporovnateľne vyššiu kvalitu obrazu aj pri zlých svetelných podmienkach, lepšiu snímkovú frekvenciu a možnosť nahrávať zvuk.

Hoci sú o niečo drahšie ako analógové kamery, investícia do nich sa oplatí. V prípade potreby totižto budete mať k dispozícii vysokokvalitný záznam, v ktorom uvidíte všetky detaily. Nahratý zvuk je nemalou výhodou, ktorá povyšuje možnosti kamerového systému na lepšiu úroveň.

Vidieť a byť videný

Kamery do predajne plnia aj preventívnu funkciu. Ak zlodej vidí, že z každého rohu na neho číha kvalitná kamera, pravdepodobne nebude riskovať a škodu pôjde páchať niekam inam. Podobná analógia platí aj v prípade zamestnancov. Nie je žiadnym tajomstvom, že práve krádeže zo strany personálu vytvárajú predajniam nemalé škody. Vďaka kamerám budú zamestnanci oveľa disciplinovanejší. Navyše, nezačnú len tak ľahko pociťovať vnútorné nutkanie „ulievať sa“ a vykonávať akékoľvek aktivity, ktoré sú v rozpore s pravidlami.

Tajná špionážna kamera do predajne

Naopak, v prípade, že chcete kamerový záznam zhotovovať tajne, veľké viditeľné kamery nebudú najlepším riešením. Využiť však viete moderné špionážne kamery. Tie môžu byť v podobe USB kľúča, pera, powerbanky či zakladača na dokumenty. Nenápadne ich tak dokážete položiť na vhodné miesto v rámci predajne a nahrávať prostredníctvom nich kvalitný obraz aj so zvukom.

Koľko kamier je potrebných?

Konkrétny počet kamier potrebných do predajne je vždy individuálnou záležitosťou. Všetky kvalitné kamerové systémy pozostávajú najčastejšie zo 4, 8, 16 alebo 24 záznamových zariadení. Tie sú spojené s NVR rekordérom, do ktorého ukladajú obraz. Sledovať ho viete buď na monitore, alebo tablete či smartfóne, ktorý dokážete pripojiť aj na diaľku.

Odporúčané kamery

Vhodné miesto na inštaláciu kamier

Pred kúpou kamerového systému si poriadne zanalyzujte vašu predajňu. Kam budete musieť kamery inštalovať, aby ste zachytili všetky miesta? Keď si odpoviete na túto otázku, budete hneď vedieť, koľko záznamových zariadení potrebujete.

Medzi najlepšie miesta na inštaláciu kamier v rámci predajne patria rohy priestorov a strop. Zaznamenávať sa oplatí oblasť pokladní, všetky potenciálne vchody a regály s produktmi. Kamera má význam aj v sklade a šatniach zamestnancov, kde taktiež neraz dochádza ku krádežiam. Pokiaľ máte pri predajni vlastné parkovisko, nahrávajte aj to. Záznam môže pomôcť nielen vám, ale napríklad aj vašim zákazníkom, ktorým niekto počas nakupovania oškrie auto.

Ak si s výberom neviete dať rady, môžete sa obrátiť na nás. Radi vám podáme pomocnú ruku a poradíme optimálnu kameru do predajne.

 

Odporúčané kamerové sety

Späť do obchodu