Akým chybám sa vyhnúť pri montáži kamery na dom?

Moderné technológie sú dnes prítomné všade a predstavujú podstatný prvok, ktorý v mnohých ohľadoch zefektívňuje naše bežné činnosti. Príkladom je i kamerový systém, ktorý môžete využiť na ochranu svojho pozemku. Dnes existuje hneď niekoľko typov kamerových systémov a každý z nich sa môže pýšiť určitými výhodami i nevýhodami. Montáž kamery na dom si nevyžaduje zdanlivo žiadne špeciálne schopnosti a zvládne ju každý domáci majster. Pravdou však je, že celý proces vyzerá jednoducho iba na začiatku. Dnes vám priblížime 4 najčastejšie chyby, ktoré sa pri montáži kamery na dom vyskytujú. Skúste sa im vyhnúť, inak celé vaše snaženie vyjde nazmar.

chyby pri montáži kamery

Výber malého počtu kamier

Hneď na začiatku je potrebné ujasniť si, čo všetko by mali kamery na vašom pozemku a v okolí domu snímať. Mnoho zákazníkov robí hneď na začiatku osudovú chybu a spoľahnú sa len na malý počet kamier na svojom pozemku. Tie samozrejme nie sú schopné snímať všetko, pretože vo väčšine prípadov zaberá jedna kamera len malý výsek z pozemku (najčastejšie sa stretávame so snímaním v uhle 20°–90°). Ak chcete mať istotu, že celý váš pozemok je perfektne snímaný, spoľahnite sa na radu odborníka, ktorý vám sám navrhne, koľko kamier je pre váš pozemok ideálnych. Vyhnete sa tak zbytočne malému počtu, ale zároveň zaručíte i to, že celý kamerový systém nebude predimenzovaný. 

TIP: na väčšie pozemky odporúčame 8 kamerové systémy s rozlíšením minimálne 5 MPx.

Nevhodný výber samotného typu kamery

Je potrebné podotknúť, že i medzi kamerovými systémami existujú kamery nevhodné pre snímanie okolia vášho domu. Inú kameru použijete, keď plánujete snímať chodbu bytového domu (pivnicu alebo napríklad výťah) a iná je vhodná pri sledovaní pozemku. I v tomto prípade je vhodným krokom obrátiť sa na pomoc profesionála, ktorý vám vysvetlí, ktorá kamera je vhodná pre váš účel. Nezabudnite sa zamerať i na počet pixelov, ktoré určujú samotnú kvalitu obrazu (čím viac, tým lepšie).

Nedostatok miesta na SD karte

Pri montáži kamery na dom musíte počítať s tým, že natočený záznam sa musí niekam ukladať. A väčšinou sa nejedná o malé množstvo dát, ktoré je potrebné uložiť. V tomto smere je najväčším problémom nevhodné zvolená SD karta, ktorá disponuje príliš malým miestom na ukladanie samotného záznamu. Z toho dôvodu je ideálne nielen zvoliť SD kartu, ktorá dokáže uložiť dostatok záznamu, ale zároveň pravidelne záznam kontrolovať a zabezpečiť, že staršie a nepotrebné záznamy sa budú mazať. Pri kontrole si zálohujte záznamy, ktoré považujete za dôležité na iné miesto, ako je práve spomínaná SD karta.

Zlá voľba miesta pre umiestnenie kamery

Náš posledný bod je nielen najčastejší, ale i mimoriadne závažný. V prípade, že zvolíte nesprávne miesto pre kameru, celý systém je absolútne zbytočný. Pri nesprávnej voľbe miesta sa v praxi stretávame s rôznymi komplikáciami - či už sa jedná o bránenie v snímaní (napríklad vetvami stromu, stĺpmi) alebo je kamerový systém umiestnený tak, že sa na pozemku nachádza množstvo slepých bodov. Pri nesprávnej montáži kamery na dom prichádzate o všetky výhody, ktoré by za normálnych okolností z inštalácie kamerového systému plynuli.

Odporúčané kamerové systémy

Montáž kamery na dom zvládnu i začiatočníci, ale ak sa chcete spoľahnúť, že sú kamery umiestnené správne, neváhajte sa s montážou obrátiť na profesionálov. Vďaka profesionálnej montáži kamery na dom máte istotu, že je všetko tak, ako má byť. Zároveň môžete bez obáv využívať všetky výhody plynúce z používania kamerového systému bez obáv, že sa na vašom pozemku nachádzajú slepé body alebo kamera nie je správne nastavená. Pri montáži kamery na dom sa skutočne oplatí zveriť svoju dôveru do rúk profesionálov a získať prémiovú bezpečnosť, po ktorej túžite.

Späť do obchodu