Bezpečnostné tipy pre ženy žijúce v byte samé

Život osamote má často mnoho výhod, pre ktoré si ľudia tento spôsob bývania volia. Či už je to vidina slobody, života podľa vlastného vkusu alebo jednoducho nutnosť, všetko to sú legitímne dôvody. Často však zabúdame na to, že so sebou prináša aj isté negatíva, medzi ktoré rozhodne patria aj isté bezpečnostné riziká. Bohužiaľ, k častejšiemu terču rôznych atakov (či už slovných alebo fyzických) patrí nežnejšie pohlavie. Preto prinášame niekoľko bezpečnostných tipov pre váš pokojnejší spánok.

zena doma

Vždy sa zamykajte

Môže to znieť úplne banálne, ale po príchode domov sa vždy zamknite. Väčšina ľudí to trestuhodne zanedbáva a spolieha sa iba na tvrdenie “mne sa to nemôže stať” alebo v tom lepšom prípade aspoň na guľu z vonkajšej strany dverí. V prípade, že bývate na nižších poschodiach, či priamo na prízemí, nezabúdajte ani na okná či balkónové dvere. Nikdy ich nenechávajte otvorené bez dozoru, a to ani na takzvanú vetračku. Už vôbec ich takto nenechávajte, keď opúšťate byt a pred odchodom sa uistite, že sú všetky bezpečne zatvorené.

Zoznámte sa so susedmi

Ako sa zvykne hovoriť, dobrý sused je na nezaplatenie. Využite vhodnú príležitosť a nadviažte známosť s vašimi susedmi, nikdy neviete kedy sa to môže obom stranám hodiť. Samozrejme, nemusí sa z neho alebo nej stať váš najlepší priateľ, ale v prípade potreby sa budete mať na koho obrátiť. Navyše, ak nastane nečakaná situácia, človek s ktorým sa poznáte, bude podvedome určite reagovať osobnejšie a môže tak zavolať pomoc či iným spôsobom pomôcť ochrániť váš majetok či zdravie. Neváhajte s vytvorením tohto prospešného vzťahu!

Zaobstarajte si bezpečnostnú kameru

Kamery do bytu sú stále obľúbenejším a dostupnejším pomocníkom. Nechajte si nainštalovať tento užitočný doplnok ku vchodovým dverám a získate tak viacero výhod v jednom malom zariadení. Vždy tak budete vedieť, kto stojí pred dverami a či dotyčnému návštevníkovi skutočne chcete otvoriť dvere. Ak by už aj náhodou došlo napríklad k vlámaniu, budete mať veľmi cenný dôkazový materiál, ktorý polícii pomôže dolapiť páchateľa a vrátiť vám vaše veci. Montáž bezpečnostnej kamery do bytu odporúčame nielen ku vchodovým dverám, ale v prípade bytov na nižších poschodiach či domov ku všetkým potenciálnym vchodom do vášho obydlia.

Odporúčané kamery

sledovanie kamier

Dajte si pozor na sociálne siete

Napriek každodenným výzvam k opatrnosti, sa vždy nájdu prípady, keď sa páchateľ o svojej obeti dozvedel všetky potrebné informácie na sociálnej sieti. Dávajte si preto pozor čo a komu zdieľate. Vieme, že pochváliť sa novým cenným kúskom v domácnosti, novým domovom či krásnymi fotkami z dovolenky je lákavé pre vašich priateľov. Pamätajte však na to, že to môže byť rovnako lákavé aj pre potenciálneho zlodeja, či človeka, ktorý vám chce ublížiť. Radšej si k sebe pozvite priateľov, ktorým sa chcete pochváliť novým obrazom či fotkami z luxusnej dovolenky. Strávite spolu príjemný čas pri pohári vína a navyše budete v bezpečí.

Kurz sebaobrany

Tento tip, samozrejme, môže vyzerať náročne, ale vôbec to tak nie je. V dnešnej dobe existuje mnoho špecializovaných inštitúcií, ktoré sa venujú práve kurzom sebaobrany pre ženy. Pri takomto výcviku sa behom chvíle naučíte jednoduché ťahy, ako “spacifikovať” prípadného nepriateľa či útočníka. Výhodou je, že tieto znalosti sa vám môžu hodiť aj v bežnom živote mimo domova.

Veríme, že po osvojení si týchto tipov bude váš spánok znova o niečo pokojnejší, ale hlavne veríme, že sa vám všetky nepríjemnosti budú vyhýbať. V prípade, že sa vám tento článok páčil, neváhajte ho zdieľať na sociálnych sieťach, žiadne nebezpečenstvo vám pri tom nehrozí.

Ak máte záujem kameru do bytu, pozrite si našu ponuku vhodnýh kamier.

Kamery do bytu

 

A keďže opakovanie je matka múdrosti, prehľadne si tieto tipy zhrňme:

  • vždy za sebou zamknite dvere
  • nenechávajte otvorené okná či balkónové dvere bez dozoru
  • pred odchodom z domu vždy skontrolujte, či sú okná a balkónové dvere správne zatvorené
  • spoznajte sa so svojimi susedmi, nikdy neviete, kedy sa to bude hodiť
  • nechajte si nainštalovať kvalitnú bezpečnostnú kameru
  • dajte si pozor čo a komu zdieľate na sociálnych sieťach
  • získajte nové schopnosti a dajte sa na kurz sebaobrany

Odporúčané kamery

Späť do obchodu