Najlepšie bezpečnostné tipy pri sťahovaní do nového domu

Nový domov so sebou nesie množstvo povinností. Postupne do neho vkladáme nielen všetky svoje materiálne veci, ale vytvárame si i priestor pre nové spomienky a radosť. Nemôžeme poprieť, že pri sťahovaní do nového domu na nás čaká množstvo dôležitých úloh, ktoré sa neoplatí podceňovať. Jednou z nich je i bezpečnosť. Sťahujete sa do novostavby alebo ste sa rozhodli pre starší dom? Nech už je vaša odpoveď akákoľvek, pripravili sme si pre vás krátky zoznam rád a tipov, ktoré vás prevedú bezpečnosťou vášho domova. Poradíme vám, na čo by ste sa mali zamerať a aké prvky by ste rozhodne mali zakomponovať do svojho nového bývania. Poďme sa do toho spoločne pustiť.

Vymeňte zámky

Náš prvý tip sa týka predovšetkým majiteľov starších rodinných domov, ktoré boli pred vaším nasťahovaním obývané inými rodinami a ľuďmi. I napriek tomu, že môžete mať o nehnuteľnosti perfektný prehľad, nikdy neviete, kto má kľúče od vášho nového domova. Ak má staršia nehnuteľnosť klasické dvere, oplatí sa najmä investovať do bezpečnostných dverí. Hoci na začiatku nemusíte mať žiadne podozrenie a sťahujete sa s vidinou bezpečnej štvrte, skutočnosť vás môže prekvapiť a práve váš prípad môže byť výnimkou. Výnimkou, ktorá vás po vykradnutí nehnuteľnosti rozhodne nepoteší.

 

Rovnako sa oplatí myslieť na konečné bezpečnostné zámky i v prípade novostavby. Je samozrejmosťou, že nemáte celú stavbu pod dohľadom počas celého dňa, kedy sa na nej pracuje. V tomto ohľade je vždy na mieste myslieť na preventívne opatrenia. Možnosťou sú i kamery do domu, o ktorých budeme hovoriť neskôr.

vymente zamky

Alarm je základom

Požiarny alarm by mal dnes byť základom každej domácnosti. Dokáže vám poskytnúť vysokú mieru bezpečnosti a zaručiť, že vás nič neprekvapí. Zároveň sa však v prípade nového domu oplatí myslieť i na alarmy, ktoré zabezpečujú okná a dvere. Ak neviete, ako presne narábať s danou technológiou, obráťte sa na odborníka. Ten vám navrhne riešenie presne pre vašu nehnuteľnosť. Týmto spôsobom je možné mať systém presne šitý na mieru – vyhnete sa predimenzovaniu i nedostatočnosti.

Nainštalujte bezpečnostné kamery do domu

Riešenie, ktoré je vždy efektívne. Je dokázané, že domy, ktoré disponujú kamerovým systémom, sa vyznačujú oveľa nižšou mierou vykradnutia. I v prípade, že sa niečo stane, máte k dispozícii kamerový záznam, ktorý môže skvelo poslúžiť ako dôkaz. Kamery do domu dokážu poskytnúť záruku bezpečného a bezproblémového bývania. Ak v oblasti kamier tápete, neváhajte sa obrátiť na odborníkov.

Odporúčané kamery

 

Odporúčame vám zabezpečiť i zdanlivo neškodné body, ako je napríklad balkón alebo terasa. Vedeli ste, že práve tieto body slúžia ako najčastejšia prístupová cesta zlodejov do vašej nehnuteľnosti? Kamery môžu byť vybavené i možnosťou audio signálov, ktoré môžu lupičov efektívne odplašiť, ak by sa už o niečo pokúšali.

kamera

Osvetlené body

Spoliehate sa len na osvetlenie, ktoré sa zažne pri príchode domov? Nechávate ho počas celej noci vypnuté? To rozhodne nie je dobrý nápad. Nepovolaných návštevníkov vždy najviac lákajú tmavé nehnuteľnosti. Ak umiestnite dostatočne silné osvetlenie aspoň na prízemie (pri vchodových dverách a pri dverách na terasu alebo na spodný balkón), môžete veľmi účinne znížiť riziko.

Nenechávajte cennosti voľne vystavené

Vzácne šperky alebo hotovosť voľne pohodená po dome? Veľmi vhodne zvolené lákadlo pre zlodejov. Ak disponujete cennosťami, o ktoré nechcete prísť, zvážte kúpu trezora. Hoci môže tento tip zaváňať americkými detektívkami, investícia do trezoru sa vám v dlhodobom meradle rozhodne oplatí.

 

Spravte zo svojho domu bezpečné miesto. Naše tipy a rady sa oplatí využiť nielen pri sťahovaní do nového domu, ale i v prípade, že už vo svojej nehnuteľnosti žijete.

Späť do obchodu