Kamerový systém do firmy - prečo sa ho oplatí mať?

Dnes už nie je o dôležitosti kamerového systému v podnikaní žiadnych pochýb. Tento šikovný pomocník dokáže predviesť svoje výhody hneď na niekoľkých frontoch. Oplatí sa do neho investovať? Rozhodne áno. V dnešnom článku sme si pre vás pripravili prehľad benefitov, ktoré môže kamerový systém priniesť i vášmu podnikaniu. Kamerový systém je efektívny nielen v prípade zamestnancov, ale skvelo sa dá z neho pozorovať i správanie zákazníkov vo vašom obchode. Uvažujete nad tým, ako správne rozmiestniť tovar? Možno vám práve kamerový systém v tomto rozhodovaní pomôže. Zaujíma vás, čo všetko vám môže kamerový systém ponúknuť? V tom prípade čítajte ďalej.

Bezpečnejšia atmosféra vo vašom obchode i prevádzke

Hlavnou úlohou kamerových systémov bolo vždy poskytnutie vyššej miery bezpečnosti – vašim zamestnancom i zákazníkom. Ak je vaša predajňa pravidelne terčom krádeží, ktoré sa stávajú neúnosnými, je pravý čas investovať do kvalitného kamerového systému. Zákazníci sa všeobecne cítia príjemnejšie a bezpečnejšie v predajniach s kamerovým systémom a zlodeji nedostanú žiadnu šancu. V tomto ohľade je potrebné myslieť na správne rozmiestnenie kamerového systému – ak sa spoľahnete na pomoc profesionálov vyhnete sa vzniku slepých bodov. V prípade, že sa v predajni niečo stane, máte vďaka kamerovému systému k dispozícii dostatok dôkazového materiálu, ktorý vám pomôže nájsť pravého vinníka.

zlodej vo firme

Správanie zákazníkov vám pomôže odhaliť, ako vhodne umiestniť tovar

Kamerový systém môže byť užitočným spoločníkom i vtedy, keď chcete premiestniť tovar tak, aby celkové usporiadanie obchodu viac lahodilo očakávaniam zákazníkov. Môžete vytvoriť tematické okruhy, experimentovať s rôznymi rozdeleniami produktov do sekcií. Možno vás na kamerovom zázname prekvapí celkové správanie vašich klientov a inšpiruje vás k novému rozdeleniu, ktoré bude efektívnejšie.

Odporúčané kamerové sety

Kamerový systém v továrňach alebo kanceláriách zvyšuje efektivitu

Často sa v prípade zamestnancov stretávame s poklesom efektivity. Chápeme, že nik nemôže neustále podávať v práci 100% výkon. Ak sa však pokles pracovnej morálky pravidelne opakuje, niekde sa nachádza problém. Ten vám pomôže odhaliť práve kamerový systém, ktorého prítomnosť v dosť podstatnej miere zvyšuje efektivitu zamestnancov. Okrem toho znižuje i možnosti krádeže na pracovisku.

kamerový systém pre podnikanie

V tomto ohľade je však nutná opatrnosť. I produktívni a pracovití zamestnanci sa môžu pod jeho vplyvom cítiť extrémne pod tlakom a podávať horší výkon ako v jeho neprítomnosti. S kamerovým systémom na kontrolu zamestnancov je potrebné pracovať ohľaduplne a citlivo. Je určený predovšetkým na dodržiavania pravidiel, nie na striktné dohliadanie. V produktívnom kolektíve by nikdy nemal chýbať ľudský faktor.

Dôkazový materiál pri pracovných úrazoch alebo nevhodnom správaní zamestnancov

Až donedávna boli pracovné úrazy vždy nevysvetliteľným javom. V mnohých prípadoch predstavovali dokazovanie postavené na slovnej prestrelke. Dnes je oveľa jednoduchšie mať k dispozícii záznam z kamerového systému, ktorý vám presne ukáže, čo sa odohralo počas týchto chvíľ. Kamerové záznamy sú už dnes schopné vytvoriť kvalitné nahrávky, o ktorých pravdivosti nie je pochýb.Týmto spôsobom je jednoduché zistiť či sa jednalo naozaj o nešťastnú náhodu, alebo hrala v tomto ohľade svoju úlohu i nepozornosť.

Dokazovať nevhodné správanie bolo rovnako vždy náročné. Z toho dôvodu ostávali často krádeže alebo obťažovanie na pracovisku neobjasnené. Dnes to už tak nemusí byť, ak máte po ruke kvalitný kamerový systém, ktorý dokáže poskytnúť bezpečie vám, klientom i zamestnancom. Existuje mnoho dôvodov, prečo sa do neho oplatí investovať. My sme vám odhalili 4 najčastejšie, svojich dôvodov však môžete nájsť oveľa viac.

Odporúčané kamerové sety

Späť do obchodu