Prečo vaše podnikanie potrebuje kamerový (CCTV) systém?

Kamery (CCTV) sa najčastejšie spájajú so zabezpečovaním objektov, no v prípade firiem dokáže ich využitie siahať aj ďalej. Kamerový systém umožňuje detailne sledovať chod výrobných liniek, predajných priestorov, reštaurácií či iných spoločností. Záznam následne poslúži ako dôkazový materiál a podklad na zvyšovanie efektivity podnikania.

Podnikateľské objekty ako cieľ zlodejov

Nech už podnikáte v akomkoľvek sektore, pri využívaní vlastných priestorov by ste mali dbať na ich monitorovanie. Podnikateľské objekty sú totižto obľúbeným terčom zlodejov. Tí vedia, že v ich útrobách nájdu drahé vybavenie a produkty, ktoré vedia jednoducho zužitkovať. Kamerový systém vám v tomto ohľade neposlúži len ako zdroj dôkazového materiálu, ale aj ako spôsob prevencie pred prípadným vlúpaním. Predtým, ako „dlhoprstí“ neoprávnene vniknú do vašich priestorov, si ich dobre zanalyzujú. Kamery na stenách sú pre nich jasným znakom, že je lepšie, keď sa sledovaným objektom vyhnú.

Kvalitný kamerový systém zachytí aj detaily

Pri výbere kamerového systému sa vždy zamerajte na to, aby poskytoval čo najlepší prehľad o kľúčových bodoch v interiéri aj exteriéri. Nejde však o kvantitu, ale najmä o kvalitu. Radšej využite menej kamier poskytujúcich perfektné rozlíšenie ako viac lacných záznamových zariadení. Jedine kvalitný obraz dokáže reálne poslúžiť ako dôkazový materiál. Ak v aktuálnej dobe využívate kamerové systémy staršieho roku výroby s horším rozlíšením obrazu, pouvažujte nad ich výmenou. Investícia do kvalitného zabezpečenia sa vám v budúcnosti môže niekoľkonásobne vrátiť.

Odporúčané kamerové sety

Kamerový systém a monitoring zamestnancov

Nalejme si čistého vína, nie všetci zamestnanci v práci robia to, čo by mali, resp. to, čo sa od nich očakáva. Neefektívna práca dokáže negatívne ovplyvniť chod vášho podnikania. Niekedy vám aj pár minút sledovania kamerových záznamov môže ukázať významné „diery v systéme“, ktoré znižujú celkovú produktivitu personálu. Zároveň odhalíte takzvaných flákačov. Na základe cenných dát z kamier viete modifikovať vaše interné procesy, aby ste jednoduchšie dosahovali stanovené ciele.

 

Pracovné úrazy a nehody

Bohužiaľ, občas dôjde na pracovisku aj k nehodám a úrazom. Pre vás, ako majiteľa firmy, rozhodne nie sú príjemné. Niekedy je totižto veľmi náročné objektívne dokázať a odôvodniť podobné ošemetné situácie. Vďaka kamerovému systému však vždy budete vedieť, čo je vo veci. Viete jednoducho nájsť vinníka, prípadne príčinu nehody. Záznam môžete použiť napríklad aj pri dokazovaní danej udalosti poisťovni. Naviac, kamerový záznam vám opäť poslúži ako podklad na vykonanie postupov, ktoré zamedzia podobným nehodám v budúcnosti.

Výhody kamerového systému v maloobchodných prevádzkach

Kamerový systém v obchode vám nielenže pomôže odhaliť zlodejov, ale ešte k tomu ním viete monitorovať aj správanie sa návštevníkov. Vyzerajú byť vo vašom obchode stratení? Hľadajú určité veci na nesprávnych miestach? Kam v rámci priestorov najčastejšie mieria? Na základe týchto dát dokážete zmeniť usporiadanie tovaru tak, aby čo najviac vyhovovalo zákazníkom a zároveň vám pomáhalo dosiahnuť predajné ciele a zvyšovať tržby.

Kvalitný kamerový systém pre firmy tak rozhodne dáva zmysel. Prináša cenné bezpečnostné benefity a možnosť neustále robiť vaše podnikanie efektívnejším. Využívate ho už aj vy?

 

Späť do obchodu