Zabezpečte si svoj domov počas dovolenky

 

Po mesiacoch strávených prácou opäť prichádza čas na oddych a dovolenku. Radi by ste si niekde na dovolenke oddýchli. Trápi vás bezpečnosť Vášho domova? V tomto článku vám dáme dobré tipy na zabezpečenie svojho domova, kým ste odcestovaní.  

 

Aké konkrétne komponenty je potrebné kúpiť pre váš domáci bezpečnostný systém? To bude závisieť od vašej konkrétnej situácie. Napríklad rodinný dom si vyžaduje iné zabezpečenie, než byt. Tu je zoznam vybavenia, ktoré je však užitočné takmer v každej situácii:

Vonkajšie bezpečnostné svetlá

Začnite tým, že sa ubezpečíte, či zlodeji nemôžu použiť príkrov tmy na vlámanie sa do vášho domu. Dobre umiestnené bezpečnostné svetlá môžu eliminovať akékoľvek tienisté, skryté miesta. Čo presne znamená „dobre umiestnené“? Znamená to, že by mali osvetliť akýkoľvek vstupný bod do vášho domu, vrátane všetkých dverí a okien. Musíte samozrejme dbať aj na to, aby tieto svetlá nerušili vašich susedov. Nenechávajte svetlá stále zapnuté. Svetlá, ktoré nikdy nezhasnú, oznamujú vlamačom, že nie ste doma. Namiesto toho použite inteligentné svetlá so vstavanou detekciou pohybu, aby sa rozsvietili len vtedy, keď zaznamenajú pohyb.

Bezpečnostné kamery

Bezpečnostné svetlá fungujú obzvlášť dobre, keď sú spárované s bezpečnostnými kamerami. Svetlá môžu potencionálnych zlodejov vydesiť, ale kamery pripojené k bezpečnostným aplikáciám vám umožnia presne vidieť, čo sa deje vo vašom domove, aj keď ste stovky kilometrov ďaleko v hotelovej izbe. Ak Vám bezpečnostný systém zdetekuje pohyb a presvedčíte sa pomocou aplikácie, ktorá Vám zobrazí živý záznam z kamery, že vo Vašom byte sa nachádza vlamač, môžete kontaktovať políciu, ktorá ho má možnosť okamžite zadržať. Pravdepodobne však nebudete musieť volať políciu, pretože samotné kamery ukazujú potenciálnym vlamačom, že svoju bezpečnosť beriete vážne.

 Odporúčané kamery

 

Rovnako ako pri svetlách, dobre si premyslite, kam umiestnite kamery, aby ste videli všetky svoje vstupné body. Inštalácia vonkajších bezpečnostných kamier vo výške 2,5 až 3 metre nad zemou zaistí, že získate najlepšie uhly a bude ťažšie ukradnúť kamery.

Obľúbené kamerové systémy

 

Video zvonček

Video zvonček je skvelý bezpečnostný produkt. Samozrejme, ako už názov napovedá, toto zariadenie funguje skvele ako kamera. Zvonček je umiestnený tak, aby presne zachytil, čo sa deje na vašom prahu. Okrem toho však mnohé video zvončeky disponujú obojsmerným zvukom. Obojsmerný zvuk vám umožňuje hovoriť s kýmkoľvek, kto náhodou klope. Vyvoláva to dojem, že ste doma na druhej strane dverí, aj keď s danou osobou komunikujete cez aplikáciu zo zahraničia.

Odporúčané video vrátniky

Všade zamknite

Uistite sa, že dvere a okná sú zamknuté. Dvakrát alebo trikrát skontrolujte všetko predtým, ako nastúpite do auta, vrátane garážových brán. Môžete dokonca úplne odpojiť otvárač garážových brán, aby ste sa uistili, že sa nikto nedostane dovnútra.

 

Odstráňte všetky náhradné kľúče z okolia domu

Pred odchodom na dovolenku si zvonku zoberte všetky náhradné kľúče. Ak budú priatelia a dôveryhodní susedia kontrolovať váš dom, dajte im ich vlastné kľúče. Nenechajte ich ležať pod rohožkou, alebo niekde, kde ich môže nájsť zlodej.

 

Sociálne siete

Neukazujte na sociálnych sieťach, že ste mimo domova. Je síce lákavé uverejňovať fotky z prebiehajúcej dovolenky, ale radšej počkajte, kým sa vrátite domov.

 

 

Predtým ako odídete:

1. Uistite sa, že váš bezpečnostný systém je pripravený. Dvakrát skontrolujte svoje kamery, aby ste sa uistili, že sú krištáľovo čisté a nasmerované správnym smerom. Otestujte svoje vonkajšie svetlá, aby ste sa uistili, že všetko funguje tak, ako má. Zistite, či vaše pohybové senzory zaznamenávajú pohyb. Nakoniec sa uistite, že každému zariadeniu, ktoré je napájané z batérie alebo ktoré používa záložnú energiu z batérie, zostala dostatočná výdrž.

2. Povedzte to svojim susedom, ktorým dôverujete. Aj keď nechcete dať všetkým vedieť, že budete preč,  povedzte to susedom, ktorým dôverujete. Budú si všímať akúkoľvek nezvyčajnú aktivitu vo vašom byte.

 

 

Iné hrozby ako vlámanie

Väčšina tipov, ktoré sme vám doteraz ponúkli, sa týka prevencie pred nežiadaným vniknutím do domu, keď ste na dovolenke. Existujú však aj iné hrozby:

1. Nainštalujte snímače prostredia. Detektory úniku vody si môžete zakúpiť od spoločností zaoberajúcich sa zabezpečením domácností.

2. Zatvorte prívod vody. Pokiaľ neexistuje konkrétny dôvod na ponechanie zapnutého prívodu vody, úplné vypnutie vody zabezpečí, že z  potrubia nebude vytekať voda.

 

Požiar sa môže šíriť rýchlo, najmä v prípade, že nie je dostupný nikto, kto by ho uhasil. Aby ste predišli požiarom počas dovolenky:

3. Odpojte všetku nepodstatnú elektroniku. Možno chcete nechať bežať nejakú elektroniku, aby to vyzeralo, že ste doma, ale obmedzte ich na minimum. Ak tak urobíte, ušetríte aj peniaze na účte za elektrinu.

4. Skontrolujte detektory dymu. Správna požiarna bezpečnosť vyžaduje, aby ste pred odchodom skontrolovali batérie vo všetkých bezpečnostných zariadeniach. To zahŕňa aj detektory dymu. Ak potrebujete vymeniť batérie, uistite sa, že ste resetovali detektor dymu, aby fungoval, keď ste preč.

 

 

Ak zvažujete nákup bezpečnostného systému do svojej domácnosti, mali by ste zvážiť nasledujúce faktory:

  • Cena: Skontrolujte si náklady na samotné zariadenie, ale zvážte aj prípadné inštalačné poplatky, ktoré budete musieť zaplatiť, ako aj cenu akéhokoľvek príslušenstva.

  • Možnosti vybavenia: Rôzne druhy domácností vyžadujú rôzne nastavenia zabezpečenia. Urobte si zoznam toho, čo presne potrebujete, a vyhľadajte spoločnosti, ktoré ponúkajú balíčky, ktoré budú vyhovovať týmto potrebám.

  • Inštalácia: Ubezpečte sa, že firma, ktorá Vám predá bezpečnostné kamery Vám dokáže poskytnúť alebo odporučiť montérov, ktorí budú schopní Vám systém nainštalovať.

  • Integrácia inteligentnej domácnosti: Opýtajte sa, s ktorými platformami inteligentnej domácnosti pracuje bezpečnostný systém.

  • Funkcie aplikácie: Preskúmajte aplikáciu bezpečnostného systému a to, akú kontrolu nad systémom poskytuje.

  • Zákaznícky servis: Hľadajte spoločnosti s dobrou zákazníckou podporou. Sú Vám predajcovia schopný dať fundované odpovede, keď rozmýšľate nad kúpou systému? Sú nápomocní, o svojom systéme Vám vedia dať konkrétne informácie, a majú dobré recenzie na ochotný zákaznícky servis? Majú rýchle dodanie, a ich zákazníci ich vychvaľujú? Tak ste na správnej adrese.

Ďalšie tipy, ako zabezpečiť domácnosť.

 

Späť do obchodu