Zmeňte si pôvodné heslo ku kamere. Je to dôležité

Je dostačujúce mať akékoľvek heslo? Poskytuje predvolené heslo stále dostatočnú mieru zabezpečenia? Nie, nie je to tak. Nikdy by ste si nemali ponechať predvolené heslo na žiadnom zariadení ktoré máte, pretože každé predvolené heslo sa dá ľahko zistiť jednoduchým spôsobom. Chcete si teda zmeniť heslo, ale premýšľate, aké heslo by ste si mali zvoliť a prečo?

Prečo si zmeniť heslo

Ak si ponecháte svoje predvolené heslo vo svojom bezpečnostnom monitorovacom systéme alebo inom zariadení, budete zraniteľní voči virtuálnej invázii. Existujú webové stránky, na ktorých nájdete streamované živé  videá, pochádzajúce z bezpečnostných kamier, ku ktorým neboli zmenené heslá. Niektoré miesta môžu byť neškodné ako vstupná hala reštaurácie, ale iné zariadenia sú umiestnené v bytoch, rodinných domoch a skladoch, kde nielenže narúšajú súkromie, ale môžu byť použité aj na trestnú činnosť. Niektoré z nájdených webových stránok ukazujú zemepisnú dĺžku a šírku signálu a môžu odhaliť presné miesto, ktoré kamera sníma.

Je dobré vedieť, že existujú kroky, ktoré môžete podniknúť, aby ste zabránili napadnutiu vašich kamier a odopreli hackerom možnosť obťažovať vás. Chcete zistiť, ako môžete zabezpečiť svoje monitorovacie kamery? Čítajte ďalej a dozviete sa.

 

Ako vytvoriť lepšie heslo

Ako vytvoriť heslo, ktoré je bezpečné a ľahko použiteľné? Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu zabezpečiť váš sledovací systém a ďalšie zariadenia.

  • Nastavte si heslo s aspoň 10 znakmi: Väčšina webových stránok odporúča 8 znakov. Nemusí to byť také ťažké, ako si myslíte. Jedným z riešení je vytvoriť niekoľko slovnú frázu. Napríklad „v roku 2010 som ukončil bakalárske štúdium na Komenského univerzite“. Z tejto frázy by vzniklo 10-znakové heslo Vr2subšnKu. Heslo by malo byť najmä spleťou veľkých a malých písmen, číslic a špeciálnych znakov. Ak ste schopný zakomponovať do vášho hesla aj nejaké znaky, ktoré si budete vedieť zapamätať, tým lepšie. Tento krok vás udrží mimo dosahu nováčikov a dokonca aj stredne pokročilých hackerov
  • Nepoužívajte celé slová: Používanie celých slov alebo mien sa dá ľahko uhádnuť, najmä ak máte bezpečnostnú otázku, ktorá vám pomôže zapamätať si heslo.
  • Nepoužívajte jedno heslo: Používanie rovnakého hesla pre každý účet, zariadenie a bezpečnostnú otázku umožní nabúranie Vášho bezpečnostného systému. Používajte rôzne heslá pre rôzne účty.

Máme pre Vás ešte niekoľko ďalších typov na zabezpečenie Vášho monitorovacieho systému.

 

Aktualizujte softvér Vašej kamery

Hackeri aktívne skúmajú softvérové chyby. Potom vytvoria malvér na zneužitie týchto chýb. Výrobcovia bezpečnostných kamier na to reagujú vydaním aktualizácií softvéru.

Ako používateľ musíte pravidelne aktualizovať softvér a inštalovať nové funkcie zabezpečenia. Niektorí dodávatelia majú aktualizácie nastavené na automatické. Ak táto funkcia nie je pre vás dostupná, možno budete musieť vykonať manuálnu aktualizáciu návštevou svojho účtu.

 

Majte zabezpečený svoj wifi router - smerovač

Váš router je bránou k takmer každému zariadeniu v sieti, vrátane kamery. Väčšina ľudí nevie, že smerovače môžu byť použité aj na kriminálne aktivity, ako sú útoky na webovú stránku. Preto musíte zabezpečiť svoj router, aby ste sa uistili, že všetky zariadenia v sieti sú nepreniknuteľné. Zabezpečenie smerovača je také jednoduché ako zmena predvoleného hesla.

 

Nakupujte od dôveryhodného výrobcu

Existuje viacero výrobcov monitorovacích kamier. Základné pravidlo znie: kupujte overené značky. Spravte si prieskum, a keď má výrobca veľa kladných recenzií od spokojných zákazníkov, máte vyhraté.

Pri kúpe kamery by ste sa mali za každú cenu vyhnúť zariadeniam z druhej ruky. Nízka cena môže zatieniť riziká, no nikdy neviete, aké úpravy boli na kamere urobené.

 

  • Použite monitorovací nástroj na kontrolu prevádzky vo vašej sieti. Náhle skoky môžu ukázať, že ste boli napadnutí.
  • Nainštalujte brány firewall, ktoré prepoja vašu sieť a zariadenia. Potenciálny hacker teraz musí prelomiť vaše poverenia a obísť firewall, čo znižuje šance na hacknutie.

Zabezpečte svoju kameru ešte dnes.

 

Odporúčané kamery

Späť do obchodu