4 tipy na umiestnenie vnútornej bezpečnostnej kamery pre váš domov

Bezpečnostné kamery zohrávajú dôležitú úlohu nielen v exteriéri, ale taktiež v interiéri. Okrem zabezpečenia pred zlodejmi ich dokážete využiť aj na kontrolovanie detí či domácich miláčikov. Keďže moderné bezpečnostné kamery umožňujú prenášať záznam v reálnom čase prostredníctvom internetu, môžete mať reálny prehľad o dianí vo vašej domácnosti bez ohľadu na to, kde sa nachádzate.

Moderné bezpečnostné kamery do interiéru

Kamery určené do interiéru sú vyvíjané s ohľadom na kompaktnosť. Vďaka tomu ich viete jednoducho inštalovať do jednotlivých miestností bez toho, aby pôsobili rušivo. Medzi najlepšie miesta na ich situovanie patria rohy izieb, z ktorých má objektív zvyčajne najlepší „výhľad“. Okrem klasických IP interiérových kamier nemožno opomenúť ani malé špionážne kamery. Tie poslúžia v prípade, že záznam potrebujete nahrávať tajne.

V našom e-shope nájdete kvalitné bezpečnostné kamery do interiéru vybavené najmodernejšími technológiami. Nočné videnie zabezpečí kvalitný obraz aj v sťažených svetelných podmienkach a senzor pohybu vám pošle notifikáciu vždy, keď zachytí nejakú aktivitu. Niektoré modely sú vybavené nielen mikrofónom, ale aj reproduktorom. Vy tak viete počúvať zvuky v danej miestnosti a zároveň cez kameru na diaľku komunikovať s vašimi deťmi či domácimi zvieratami.

Kam umiestniť bezpečnostné kamery?

Interiérové bezpečnostné kamery nemusia nevyhnutne snímať všetky miestnosti v domácnosti. Stačí ich inštalovať na niekoľko strategických, resp., kritických, miest.

1. Vstupná chodba

Kamera umiestnená vo vstupnej chodbe vám umožní sledovať priestor vchodových dverí. Viete tak ľahko odhaliť napríklad to, kedy vaše deti prichádzajú domov alebo odchádzajú von. Pohybový senzor vám pošle notifikáciu vždy, keď sú otvorené dvere. Ihneď tak dokážete odhaliť aj potenciálnych neželaných návštevníkov.

2. Detská izba

Kamera v detskej izbe vás dokáže odbremeniť od obáv a neustáleho chodenia po domácnosti obzvlášť vtedy, keď máte doma malé deti. V prípade, že máte bábätko, môžete kamerou priebežne sledovať jeho aktivitu, aj keď ste v inej miestnosti. Taktiež jednoducho skontrolujete, čo robia vaše staršie ratolesti a či im nehrozí nejaké nebezpečenstvo. Prostredníctvom kamier s obojstranným audio prenosom viete s deťmi dokonca priamo komunikovať.

3. Garáž alebo pivnica

Hoci tieto miestnosti nie sú úplne súčasťou interiéru domácnosti, patria k častým terčom zlodejov. Malá kamera v pivnici či garáži vás informuje o akomkoľvek pohybe. Odhaliť tak viete nielen zlodejov, ale napríklad aj zatúlané zvieratá a škodcov (myši, potkany, kuny). Váš majetok tak budete mať neustále pod drobnohľadom.

4. Miestnosti s cennosťami

Zanalyzujte si vašu domácnosť a vyhodnoťte, v ktorej miestnosti máte najviac cenností. Podľa toho prispôsobte umiestnenie kamier. Vhodným miestom na ich inštaláciu môže byť napríklad pracovňa s počítačom a drahou technikou alebo miestnosť, v ktorej máte trezor či vitrínu s cennosťami.

Interiérové bezpečnostné kamery do domácnosti vás odbremenia od mnohých starostí a umožnia vám mať domácnosť vždy „pod palcom“. Obrazové a zvukové dáta z kamier máte totižto vždy dostupné vo vašom smartfóne!

 

Odporúčané kamerové sety

Späť do obchodu