Aké príslušenstvo potrebujete ku kamerovému systému?

Kamerový systém dokáže priniesť vašej domácnosti i podnikaniu množstvo výhod. Mnohé z nich sa týkajú bezpečnosti, iné zas vyplývajú z možnosti mať prehľad vždy a za každých okolností. Na to, aby mohol kamerový systém správne fungovať, je potrebné spoľahnúť sa na jeho efektívne navrhnutie. Okrem toho však treba zvážiť i kúpu správneho príslušenstva, vďaka ktorému budete môcť vy i váš kamerový systém fungovať ešte lepšie. V našom dnešnom článku sme si pre vás pripravili krátky prehľad príslušenstva ku kamerovému systému. Veríme, že objavíte prvky, ktoré zlepšia fungovanie vášho domáceho i pracovného kamerového systému.

Odporúčané kamerové sety

Napájací a záložný zdroj

Každá bezpečnostná kamera vyžaduje napájanie. V tomto prípade sa neoplatí brať nič na ľahkú váhu. Správny napájací zdroj by ste mali zvoliť i s ohľadom na typ kamery, ktorý ste si vybrali. Zamerajme sa napríklad na kamery s IR prisvietením. Možno vám tento termín nič nehovorí, ale v skutočnosti ide o kamery, ktoré sú schopné rozoznať postavy a objekty i v prípade horších svetelných podmienok (nočné videnie). Tento typ kamier rozhodne vyžaduje výkonnejší napájací zdroj, ktorý by ste pri výbere mali zvážiť.

Do tejto kategórie príslušenstva ku kamerám môžeme zaradiť i záložné zdroje, ktoré sú obrovskou výhodou najmä v prípade kamerových systémov slúžiacich na monitorovanie prevádzok. V prípade výpadku elektrického prúdu by vaša prevádzka ostala nechránená, až kým sa všetko nedostane do normálu. Ak však zvolíte záložný zdroj, máte v tejto situácii výhodu a výpadok elektrickej energie vám nemusí robiť žiadne vrásky. Správne zvolené príslušenstvo ku kamerovému systému vám môže prácu uľahčiť v mnohých oblastiach.

Mikrofón a ostatné audio vybavenie

V prípade kamerového systému nám ide predovšetkým o obrazový materiál. Pre kamerový systém v predajniach a iných prevádzkach je však mimoriadne výhodné voliť kamerový systém v spojení s mikrofónom. Prečo? Mikrofón vám poskytne i zvukový záznam, ktorý predstavuje ďalšie informácie v prípade, že sa vo vašej predajni alebo prevádzke udeje niečo nekalé. Zákazníci, ktorí sú prichytení pri krádeži, sa často správajú agresívne a na upozornenie reagujú vulgarizmami. Pri dokazovaní na políciách je zvukový systém ďalším relevantným dôkazom, ktorý máte k dispozícii.

Správne konektory

V tomto prípade hovoríme predovšetkým o konektoroch, ktorými disponuje kamerový systém a prehrávač, na ktorom púšťate záznam. Vo všeobecnosti sa môžeme stretnúť s dvoma typmi konektorov, ktoré sú v prípade bezpečnostných kamier pravidelne používané. Reč je o konektoroch typu BNC a CINCH (oveľa častejšie sa pri bezpečnostných kamerách stretávame s typom BNC). Nič sa však nestane, ani keď máte k dispozícii zariadenia s 2 odlišnými typmi konektorov. Nie je nič jednoduchšie, ako použiť redukciu, ktorá zabezpečí, že všetko bude fungovať podľa predstáv.

Záznamníky

Záznamník slúži ako prostredník medzi kamerami a zariadeniami, na ktorých sledujete výsledný záznam. Dnes už umožňujú záznamníky pripojenie viacerých bezpečnostných kamier naraz a sú vybavené i novými funkciami, medzi ktoré patrí napríklad detekcia pohybu. Záznamník môžete pripojiť nielen na počítačový monitor, ktorý vám umožní videť zábery v reálnom čase. Pomocou Wifi môžete so záznamníkom prepojiť i svoj inteligentný telefón a pomocou aplikácie sledovať záznamy z bezpečnostnej kamery. Sú vhodným riešením pre kamerové systémy v kancelárskych budovách, prevádzkach i v domácnosti.

SD karty

Náš posledný typ príslušenstva ku kamerám sa týka ukladania samotného kamerového záznamu. Väčšina kamier nedisponuje vnútornou pamäťou (alebo minimálnym priestorom), preto je potrebné počítať s kúpu SD karty. Pamätajte na to, že čím kvalitnejší záznam budete chcieť zo svojho bezpečnostného systému dostať, tým väčšiu SD kartu budete nutne potrebovať.

Príslušenstvo ku kamerám je nevyhnutným prvkom, s ktorým musíte počítať už pri inštalácii kamerového systému. Kvalitné príslušenstvo znamená efektívnejšie fungovanie vášho domáceho systému i systému v prevádzke. Nezanedbajte jeho výber.

Späť do obchodu