Ako si umiestniť v byte bezpečnostné kamery

V otázkach bezpečnosti sa väčšinou zameriavame predovšetkým na nebezpečenstvo, ktoré by mohlo preniknúť zvonku do priestorov nášho domu. Pravdou však je, že bezpečnostné kamery majú svoje dôležité miesto i priamo v našej domácnosti. Spolu s vonkajšími kamerami tvoria dve časti jedného celku. Umiestnenie vnútornej bezpečnostnej kamery sa tiež riadi svojimi pravidlami. My vám dnes predstavíme nápady, kam umiestniť bezpečnostnú kameru a na čo sa oplatí myslieť. Zároveň prezradíme i užitočné rady, ktoré by sa vám mohli hodiť. Poďme sa do toho spoločne pustiť – s našou pomocou vytvoríte naozaj bezpečný priestor.

Detská izba

V tomto ohľade je potrebné uvedomiť si, že záleží i na veku vášho dieťaťa. Kamera do detskej izby je skvelou možnosťou najmä pre bábätká a mladšie deti. Vďaka nej môžete mať prehľad, či je v detskej izbe všetko v poriadku a sledovať svoje dieťa napríklad pri hre. I v prípade nezvyčajne hlbokého ticha alebo náhleho buchotu môžete vedieť, či sú vaše deti v poriadku a ide len o následok hry, alebo je okamžite potrebné bežať do detskej izby.

detská izba

 

Pri starších deťoch a tínedžeroch však odporúčame kameru do izby nedávať, prípadne ju odstrániť, ak tam bola v minulosti umiestnená. Deti v tomto veku si mimoriadne zakladajú na svojom súkromí a nezávislosti. Kontrola detí a tínedžerov vo vyššom veku by sa rozhodne nemala odohrávať prostredníctvom kamery umiestnenej v detskej izbe. Vo vyššom veku je už potrebné ako rodič akceptovať právo vášho dieťaťa na súkromie.

 

Miestnosť, v ktorej máte svoje cennosti

V jednom z našich predchádzajúcich článkov sme vám písali o potrebe umiestniť svoje cennosti do zabezpečeného trezora. Je to jedna z najefektívnejších možností, ako sa vyhnúť okradnutiu. Ak chcete posunúť toto opatrenie ešte o úroveň vyššie, odporúčame vám priamo do tejto miestnosti nainštalovať i bezpečnostnú kameru.

Peki WiFi kamera

 

Ak ste sa rozhodli, že trezor nepotrebujete, stavte aspoň na bezpečnostné opatrenie v podobe spomínanej vnútornej bezpečnostnej kamery. Je to skvelý spôsob, ako získať prevahu nad prípadnými nepozvanými návštevníkmi. Napriek tomu vám neodporúčame brať zabezpečenie miestnosti, v ktorej uchovávate svoje cennosti či dôležité dokumenty, na ľahkú váhu. S výberom a inštaláciou kvalitného kamerového systému sa v tomto ohľade naozaj odporúča obrátiť na odborníka.

Garáž

Bezpečnostné kamery v garáži? Väčšinou máme v garáži uložené veci, ktoré sa nevyhnutne týkajú starostlivosti o náš domov alebo auto. A preto sa mnohým nezdá dôležité umiestniť bezpečnostné kamery priamo do garáže. Musíme však podotknúť, že ak máte garáž prepojenú priamo s domom, môže predstavovať slabé miesto, kadiaľ je možné do vnútorných priestorov preniknúť pomerne jednoducho. Ak ste umiestnili kamerový systém i nad vstup domu, nepodceňujte ani význam garáže. Okrem toho je vždy lepšie mať pokryté všetky miesta, ktoré môžu predstavovať potenciálnu vstupnú bránu.

Solárna kamera

Vo vstupnej chodbe

Posledné miesto, na ktoré sa oplatí umiestniť bezpečnostné kamery, je vstupná chodba. V tomto prípade je potrebné nastaviť bezpečnostné kamery tak, aby snímali predovšetkým vstupné dvere. Skvelou výhodou je, ak zvolíte systém, ktorý posiela notifikácie na inteligentný telefón pri otvorení vstupných dverí. Ak ste v práci a nikto by nemal byť v tom čase doma, môžete veľmi rýchlo zabrániť poškodeniu vášho majetku.

Pri kamerových systémoch myslite okrem správneho zvolenia i na nastavenie. V tomto ohľade vám môže pomôcť šikovný profesionál, ktorý vie nastaviť kamery tak, aby ste sa vyhli vzniku slepých bodov. Bezpečnostné kamery v domácnosti tvoria zohrané duo spolu s vonkajšími bezpečnostnými kamerami.

Odporúčané kamery

Späť do obchodu