Príležitosť robí zlodeja

Chystáte sa na dovolenku alebo na lyžovačku? Zamyslite sa nad tým, čo môže spôsobiť fotka z rodinnej dovolenky nahraná na sociálnu sieť...

 

Zaslúžený oddych na pláži, lyžovačka na horách, predĺžený víkend v horách, alebo len domček, ktorý zostane na večer prázdny. Potom príspevok na sociálnej sieti, ktorý uvidí každý...

Pred cestou dvakrát skontrolujeme, či sme vypli plyn, či sme zatvorili dvere chladničky, nechali rozsvietené svetlá a zatvorili všetky okná, skrinky a dvere. Stačí to však na to, aby sme našu dovolenku prežili v pokoji? Ste si istý, že naše fotky z dovolenky uvidia iba tí, ktorým dôverujeme?

Hovorí sa, že je čas porodiť zlodeja. Bohužiaľ to môžeme vidieť takmer každý deň zo správ. Zlodeji môžu vziať hotovosť, šperky, elektronické zariadenia a poškodiť dvere a okná. Naše škody môžu byť až milióny forintov. A polícia je takmer bezmocná.

Ak sa problém už vyskytol, podáme hlásenie. Polícia príde na miesto činu, obíde miesto činu a prvá otázka, ktorú si položíte, je: máme bezpečnostnú kameru? Zvyčajne je odpoveď nie. Potom hľadajú odtlačky prstov, pýtajú sa, kto vedel, že nebudeme doma: Takmer všetci. Vyšetrovanie môže trvať mesiace, čo má vo väčšine prípadov za následok, že sa páchateľ nepodarí nájsť.

Väčšinu času príde na myseľ až po tom, čo nastal problém, že sme určite urobili všetko, čo bolo v našich silách, aby bol náš dom v bezpečí?

V mnohých prípadoch je páchateľom známy na ulici alebo bývajúci v blízkosti. A policajti alebo aj my sami by sme kameru mohli spoznať.

Väčšinou nás ani nenapadne, ako málo stačí, aby sme nemuseli prerušovať dovolenku. Bezpečnostné kamery nainštalované na našom dome majú tiež odstrašujúci účinok. A ak k vlámaniu predsa len dôjde, IP alebo AHD kamerový systém poskytne kvalitný ostrý obraz toho, čo sa stalo, čo môže výrazne pomôcť pri identifikácii páchateľa.

Nedajte zlodejovi šancu!

Pre rady a naše produkty navštívte našu webovú stránku: www.securiapro.sk alebo nás kontaktujte telefonicky: 0948 556 554

Odporúčané kamerové sety

Späť do obchodu